Medarbetare

DSC 6381Arne thumb

Arne Timmerling

Jag är född 1953 och är i grunden typograf men har haft båtar och fartyg som hobby i hela livet. Finns faktiskt en stor likhet mellan sjömannen och typografen. Dels är det yrken som har ett eget språk och måttsystem. Det är också yrken där folk ofta har bytt arbetsplats vilket gör att man känner ett stort antal människor inom yrket och man får en mindre inskränkt syn på sin tillvaro. Med rötter och delvis uppväxt i Haugesund på norska västlandet så är ju sjöfartsintresset näst intill genetiskt och släkten full av sjöfolk. Från valfångare till stewarter. Mitt eget började med att rigga en liten träskuta i slutet av 1970-talet vilket ledde till att jag tog över den lilla slipen på Djurgårdsvarvet när Waxholmsbolaget lämnade varvet. Där blev det mindre renoveringar och reparationer av båtar och små fartyg. Saknar fortfarande arbetet med båtar, kafferasten när maskinerna stängs av och det blir tyst och man sitter och småljuger för varandra. Det var till och med någon som storljög. Likaså saknar jag tillfredställelsen när man gjort ett arbete i trä eller metall och får ta ett par steg bakåt och njuta av något som man har skapat med sina egna händer. Jag har haft några trålare, fisketursbåtar, lotsbåtar och bogserbåtar genom åren men att köra/åka båt har med åren blivit till tristess. Att komma fram är däremot en njutning.

Den fritid jag har lägger jag gärna på att jogga i sakta mak i skogen. Har lyckats klara långlopp från Spetsbergen i norr till Brasilien i söder. En stor njutning är annars att vara i stillhet och tystnad på min lilla, lilla ö i Hjälmaren. Att få se AIK köra över Djurgården i en fotbolls eller ishockeymatch var ett kärt nöje förr, men idrottens och publikens utveckling har för mej blivit mer och mer märklig med åren. Ett möte på föreningen ”punchpralinerna” där jag är medlem är däremot fortfarande uppskattat. Det är en förening för gamla avdankade boxare och boxningsentusiaster. Innan min tid på jorden är över hoppas jag att jag skall få tid läsa några fler böcker, lyssna i lugn och ro på bra jazz på en rökig klubb och få råd att äta skaldjur på obskyra hamnkrogar kring Medelhavet. På ålderdomshemmet ska jag plocka fram alla mina gamla Frank Zappa och Rolling Stones skivor och spela högt som tusan så att föreståndarinnan skriker.

DSC 2913 Minka thumb

Minka Wikström

Började på Shipsforsale Sweden i september 2011. Är folkhälsovetare i grunden, specialiserad på globala samarbeten och hälsoproblematik.
Befinner mig mestadels på kontoret på Fjällgatan där jag sköter administration, marknadsföring och annonsering, förbereder bokföring, bearbetar information om fartygen till vår hemsida samt tar emot besökare och kunder. Har det senaste året även arbetat med våra kvalitets- och miljöledningssystem enligt ISO 9001 och ISO 14001.
Jag tillbringade många barndomsår på Djurgårdsvarvet i Stockholm. Där hade vi en gammal trålare och det var det som grundlade min känsla för fartyg. Som tonåring sommarjobbade jag för Arne på varvet, målade bottenfärg, torkade olja från motorer och satt och ljög med farbröderna på en bänk utanför verkstaden.
Nu för tiden spenderar jag hellre sommaren i Stockholms skärgård med familjen, på vår lilla segelbåt. Går på mammaledighet för barn nummer två nu till vintern, men finns kvar i bakgrunden ändå.

 

Linda1L

Linda Svensson

Jag är ekonomiansvarig för Shipsforsale Sweden, med flergårig erfarenhet av ekonomihantering och momsfrågor inom fartygsbranchen. Jag är auktoriserad redovisningskonsult och driver företaget EkonomiControll AB sedan några år tillbaka. Kundkretsen består till stor del av mindre rederier, reklambyråer och andra tjänsteföretag.

Fritiden spenderas till stor del i stallet. Ridning är det stora intresset för både mig och min dotter. Förra sommaren blev vi båtägare och nu hoppas vi på varma soliga somrar framöver så vi för njuta ordentligt av Stockholms fina skärgård.

 


Vill du få bilder och info före alla andra? Vi skickar då ett meddelande med en hemlig länk där du kan se informationen när vi lägger in den innan fartyget hamnar på hemsidan, bilder och certifikat.
Fyll i din e-post nedan. Glöm inte att lägga till info@shipsforsale.com i din adressbok så att det inte fastnar i spamfilter. 
Vi skickar enbart ut kort information om nya fartyg som vi får till försäljning till den adressen som du fyller i. Vi spammar inte med onödig information. Vill man ha onödig information kan man gå till vår Facebooksida.